Galerii: uue restorani LaBocca avamine tõi kokku Itaalia melu ja Eesti seltskonnastaarid 

Tallinna kesklinnas Rotermanni kvartalis avati neljapäeval meeleoluka peoga Golden Gate ärihoones asuv uus restoran LaBocca. Itaalia elu ja melu, kuulsuste pitsavõistlus, The Swingers ja kokkade esinemine tõi kokku värvika seltskonna, kes kõik nautisid LaBocca hitt-toodet – ainsa restoranina Eestis pakutavat 45 cm läbimõõduga pitsat. 

Avamispeol rõõmustasid külalisi õhtujuht Mart Mardisalu ja DJ Karinsmatic, toimus kokkade etteaste Monika Tuvi juhtimisel ning esines The Swingers. Värskeid muljeid noppis sündmuspaigal mikrofoniga Krista Lensin. Samuti sai kaasa elada kuulsuste pitsavalmistamise võistlusele Kaupo Karelsoni eestvedamisel.  

LaBoccat tutvustas külalistele restorani rajaja Gert Kerde, oma tervitussõnad andis edasi Golden Gate ärihoone arendaja Urmas Sõõrumaa

„250-kohaline LaBocca pakub lihtsaid ja värskeid Itaalia toite mõistliku hinnaga ning on mõeldud kõikidele – nii tööinimestele kui ka peredele, ärilõunateks või romantilisteks õhtusöökideks,“ selgitas restorani omanikeringi kuuluv Gert Kerde. „Restoran tegutseb 670 ruutmeetrisel pinnal ning seega peaks siin kohti jaguma kõikidele külalistele. Siinne köögitehnoloogia teeb toiduvalmistamise kiireks – näiteks suudame küpsetada 200 pitsat tunnis.“ 

“Rotermann on tuntud oma mitmekesiste söögivõimaluste poolest. Restoran LaBocca  avamine Golden Gate’is on nii maja kui ka koha vääriline – suurepärase disainiga, heade ja tunnustatud tegijate loodud ning meie esimene üürnik, kes uksed avab,” lausus Rotermanni kvartali arendaja, U.S. Invest ASi nõukogu esimees Urmas Sõõrumaa

Gert Kerde sisenes koos äripartneritega restoraniärisse 2007. aastal, kui Eestisse toodi Vapiano restoranid. Vapiano kett ehitati üles 15 aastaga, lisaks Eestile laieneti sellega Leedu ja Soome turule. Vapiano müüdi 2019. aastal Apollo Grupile. Pärast Vapiano müüki oli ettevõtjatel soov luua Eestisse uus huvitav restoranikontseptsioon, millest areneski välja kolme-nelja aasta jooksul LaBocca. Uude restorani investeerisid omanikud 1,3 miljonit eurot. 

„Mõtte pani liikuma kusagil nähtud casual-stiilis restoran, kus olid suured pitsad ja pastad. Vaadates turu praegust arengut oli sooviks pakkuda lihtsat, aga ägeda meeleoluga tänapäevast Itaalia kõrtsi oma kodususes. Loomulikult kõnetas meid ka Golden Gate´i maja – parimat asukohta Tallinnas pole,“ sõnas Gert Kerde. “Restorani sisekujundajaks on Marit Ilison, kelle käekiri on ääretult sümpaatne ja sobis hästi kokku meie mõtetega.” 

Gert Kerde lausus, et restoran pakub 45-sentimeetrist pitsat õhukesel krõbedal põhjal, mida keegi teine Eestis ei tee. Ainulaadne on ka see, et pitsat saab tellida kahe erineva kattega. 

LaBocca köögitehnoloogia ja -seadmed võimaldavad kõike toota oma majas, mis loob võimaluse pakkuda värsket Itaalia toitu. Maailma tipptasemel köögimasinad teevad toiduvalmistamise protsessi kiireks ning pakuvad suuremahulist tootmisvõimalust – pitsaahjus valmib pitsa kolme minutiga ning päevas suudaks restoran teha 2000-3000 pitsat. Toit valmistatakse külaliste silme all. 

Fotograaf Erlen Štaub